• WIE ZIJN WIJ?

  In de 17e eeuw goot Adriaen Steilaert klokken. Tot op de dag van vandaag is het ambacht van vader op zoon doorgegeven. Nu in de 21e eeuw gieten wij, vader Jos en zoon Johan, nog steeds brons. En dat doen wij met hart en ziel. Op dezelfde manier waarop onze opdrachtgevers, de kunstenaars, met passie en zorg aan hun beelden werken. U zou ons kunnen zien als het derde oog of de derde hand van de kunstenaar.

 • WAT KUNNEN WIJ?

  Wij gieten volgens de verloren was methode (cire perdue). Alle voorbereidingswerkzaamheden zijn bij ons in vertrouwde handen. Zo maken wij siliconen mallen met epoxy steunmal, of de steeds meer gebruikte en milieuvriendelijke acryl steunmal, en vormen wij het wassen beeld in.  In het ciseleren (het slijpen, frezen, vijlen, schuren, polijsten) en het patineren zijn wij meesters. Natuurlijk werken wij in elke fase met uiterste precisie. Het is immers van belang dat het eindresultaat exact overeenkomt met het originele werkstuk

 • WIJ GEVEN GRAAG ADVIES

  Wij geven graag en adequaat antwoord op al uw vragen. Dat kan zijn over de artistieke voorbereiding, het gebruik van materialen, restauraties of reproductie. Het voorkomt altijd verrassingen als we samen eerst van gedachten wisselen. Maar ook vertellen wij met plezier hoe u zelf uw bronzen sculptuur kunt afwerken. Als u wilt kunt u dat in onze werkplaats doen.

 • ONZE SERVICE.

  Service staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geven graag antwoord op al uw vragen. Maar wij adviseren ook in oplossingen voor het "vandaalbestendig" plaatsen van kunstwerken. Daar zijn wij autoriteit in. Wij bieden maatwerk en denken graag met u mee! Maak een afspraak, kom langs en ervaar zelf waarom  service bij ons vanzelfsprekend is.

  Wij hebben altijd voldoende voorraad van alle materialen die nodig zijn voor het gehele proces.

  Eventueel kunnen wij uw beelden  door geheel Nederland en België halen en brengen.

 

WAT WIJ AANRAKEN VERANDERT IN BRONS